Skip to content

July 16, 2011

In cat timp ajungi pe prima pagina?

in cat timp ajungi pe prima pagina GoogleEste cea mai des intalnita intrebare! Maxim 2 luni! Daca in perioada acesta nu se intampla nimic sau foarte putin inseamna ca ceva nu este facut bine! Sigur sunt metode ca Black SEO care te pot duce pe prima pagina intr-o saptamana, dar o sa stai acolo 2-3 zile apoi cei de la Google vad si iti dau ban la site, adica o penalizare care scoate domeniul tau din toate paginilie Google sau alte motoare de cautare definitiv! Asadar nu va grabiti, lucrurile trainice si rezistente se fac in timp! mai mult despre timpul in care ajungi pe prima pagina
Timpul in care ajungi pe prima pagina, cel putin pentru cuvintele cheie principale (o sa scriu intr-un articol mai multe detalii despre cuvinte cheie) depinde si de altii factori decat SEO, Optimizare Site sau Promovare Site.
De exemplu domeniul tau “www.xxxxx.ro” este tanar, adica abia cumparat, acest lucru este un dezavantaj, domeniile vechi avand un timp mai scurt, asta pentru ca Google le acceseaza mai des pentru a lua informatii noi.
Daca site-ul tau este facut in Flash, atunci problemele sunt foarte mari, desi Google a promis ca va putea sa citeasca si aceste site-uri, acest lucru a ramas doar o promisiune! Mai pe româneşte un site facut in Flash este total orb pentru Google. Insa sunt si aici artificii SEO care pot face ca un site in Flash sa fie indexat de Google.
De ce 2 luni, foarte simplu, Google da un refresh al site-urilor odata la o luna jumate sau chiar doua, astfel ca oricat de tare ne grabim noi el nu vede ce anume s-a facut pentru un anumit site dacat dupa refresh.
Prin metode Black SEO se poate forta mana lui Big G sa vada aceste modificari mai repede, dar nu recomandam, te poate costa ban pe viata, adica sa trebuiasca sa cumperi alt domeniu!
Am avut cazuri cand ne-am apucat de SEO pentru un site chiar inainte cu cateva zile de refresh si rezultatele au fost foarte rapide, dar rezultate naturale. Nu stie nimeni cand Google da un refresh!
Sunt mai multe tipuri de refresh, unul este pentru stiri si anunturi care este dat la 24 de ore sau chiar mai des. Insa majoritatea site-urilor comerciale nu se incadreaza in acest timp.
De retinut ca in momentul in care site-ul tau are un SEO sustinut, tot ce pui in site este indexat de Google intre 6 ore si 24 ore!!! Asta insemna ca site-ul tau are relevanta mare pentru Google si este vizitat de BIG G aproape in fiecare zi. Deci oferta ta pentru un anumit produs sau serviciu va aparea in cautarile motoarelor de cautare intr-un timp foarte scurt, astfel potentiali clienti vor suna si vor cere detalii.

Comments are closed.